Bedrijf en geschiedenis

AdFactory-International, gevestigd in Arnhem, ontwikkelt en verkoopt browsergebaseerde advertentie- en redactionele workflowsoftware voor uitgevers van kranten en tijdschriften.

AdFactory-International stamt af van softwareontwikkelingsbedrijf "Jonge Helden". Dit bedrijf werd eind 2000 opgericht. Het oorspronkelijke doel was om de regionale markt te voorzien van op maat gemaakte software, gebouwd rond zijn kerncompetenties: database-systemen en internet-technologie. In combinatie met een uitgebreide ervaring in de krantenindustrie, ontstond het idee om een eenvoudig en gebruiksvriendelijk advertentiesoftwaresysteem te ontwikkelen. In samenwerking met o.a. toenmalig Janssen Pers, werd AdFactory ontwikkeld als een nieuwe klasse van webgebaseerde software voor het advertentieproces in de uitgeverswereld.
Vanaf de introductie in 2003 werd AdFactory snel geaccepteerd in Nederland. In 2006 werd besloten om de softwareontwikkeling te splitsen van de andere activiteiten; AdFactory International werd opgericht als een spin-off bedrijf om te zorgen voor de wereldwijde marketing, verkoop en ondersteuning van het AdFactory-advertentiesysteem. Kort daarna werden ook de ontwikkelingsactiviteiten van de AdFactory-software overgenomen door AdFactory International om nieuwe ontwikkelingen voor de uitgeverswereld voort te zetten. Jonge Helden zelf ging verder met het ontwikkelen van web-to-print oplossingen en is momenteel zeer succesvol in online publicatie-oplossingen voor clubbladen onder de nieuwe naam "Editoo"
Ondertussen introduceerde AdFactory-International AdOnline, een 'Self-Service-Portal voor het boeken en creëren van advertenties. En later werd er ook een compact, -wederom browsergebaseerd- redactie-workflowsysteem voor print en online (RedaFact), aan het softwarepakket toegevoegd.
AdFactory International werkt nauw samen met het Duitse softwarebedrijf ClassWizard voor de  integratie met hun DispoCloud-software; advertentieplaatsing,  paginaplanning en productiesysteem allemaal in 'de Cloud'. Voor uitgevers die op zoek zijn naar een eenvoudigere (en minder dure) tool voor advertentieplaatsing, integreren we de modules van Managing Editor Inc.: ALSforMags of AdForce.
Per vandaag worden meer dan 750 kranten en tijdschriften in Nederland, Duitsland, België, het VK en zelfs in Nieuw-Zeeland gepubliceerd met behulp van de AdFactory-software. Specifiek gericht op middelgrote en kleinere uitgevers biedt AdFactory International  functionaliteit die vergelijkbaar is met grote geïntegreerde publicatiesystemen, maar voor een veel aantrekkelijkere prijs! En vanwege het webgebaseerde concept, kan alle software ook heel gemakkelijk worden gehost!